De ce ar trebui sa optezi pentru externalizarea serviciilor de contabilitate?

Home  >>  BLOG  >>  De ce ar trebui sa optezi pentru externalizarea serviciilor de contabilitate?

De ce ar trebui sa optezi pentru externalizarea serviciilor de contabilitate?

On December 2, 2015, Posted by , In BLOG, With Comments Off on De ce ar trebui sa optezi pentru externalizarea serviciilor de contabilitate?

Ce reprezintă externalizarea sau  mai nou outsourcing- ul?

Externalizarea (outsourcing-ul) definește delegarea unor sarcini productive, departamente ale unei afaceri către segmente organizaționale aparținând unor entități externe, care oferă un raport preț-calitate mai bun sau dețin în domenii specializate. Aceasta mai poate fi numită subcontractarea către furnizorii externi  a unor activități secundare din cadrul unei firme. Externalizarea poate cuprinde un spectru larg de activități, începând de la serviciile IT,serviciile de contabilitate, secția resurse umane, serviciile de marketing până la producția unor subansamble.

Avantajele externalizării serviciilor de contabilitate

În timp ce companiile mari optează tot mai des pe un departament intern de contabilitate, firmele mici și mijlocii apelează tot mai des la serviciile unor firme de contabilitate. Aceasta este varianta cea mai cunoscută în ultima vreme dar din lipsa de încredere și din frica că externalizarea ar costa mai mulți bani, o mare parte din administratori preferă să aibă  angajat propriul contabil.

Avantajele externalizării sunt:

  • Nu trebuie să suporți costurile pentru un nou post de muncă ( mobilier, calculator, imprimantă, programul de contabilitate, spațiu, salarizare, impozitare);

  • Organizarea și conducerea activității de contabilitate este preluată de compania contabilă;

  • Plătești prestarea serviciului nu orele de muncă lucrate;

  • Economisești timpul pentru a dezvolta afacerea și a mări numărul de clienți;

  • Reduci riscul profesional deoarece dacă ești amendat din cauza unor erori contabile, firma prestatoare își va asuma responsabilitatea de plată a acestora;

  • Nu vei avea grija plecării unui contabil și angajării altuia, vei putea să-ți continui liniștit activitatea știind că compania de contabilitate îți va asigura o evidență contabilă neîntreruptă.

Acestea sunt principalele avantaje de care beneficiază compania și conducătorul acesteia atunci când decide să-și externalizeze departamentul contabil.

Dacă ai nevoie de un sfat, dă-ne un semn!

Comments

comments

Oferta de preț
×